Your message was sent successfully
Mer enn et hotell

Bardøla Høyfjellshotell

Bardøla ligger i nasjonalparklandsbyen Geilo. Vi er offisielt Nasjonalparklandsbyhotell og det er vi stolte av. Bardøla fremstår som Geilos klassiske høyfjellshotell, med et sterkt fotfeste i det brede marked – et av Norges mest besøkte hotell. Samarbeid og destinasjonstenkning har alltid vært viktig for hotellet – i dag blant annet med Visit Geilo og Geilo IL. Begrepet «Bardøla – mer enn et hotell» inneholder den gode arven fra tidligere tider. Hos oss finner du blant annet Sofias Café & Bar og Hallingtunet.

Historien tar oss tilbake til 1948, da Johs. Tragethon begynte med utleie til hovedsakelig britiske turister. Funkishuset ble bygd ut litt etter litt – og Bardøla Høyfjellspensjonat tok form. Midt på 50-tallet bestod pensjonatet av 11 rom.

Pionerene Elsa og Egil Walhovd
I 1959 overtok det unge hotellutdannede paret Walhovd pensjonatet. Målet var å skape Norges beste høyfjellshotell, og allerede første julebordsesong hadde de fullt hus og stor suksess. Selv bodde de i øl- og vinkjelleren, for alle andre rom var utleid til betalende gjester. I 1962 fikk pensjonatet hotellstatus med alle rettigheter. I 1967 var Bardøla bygget ut til 130 senger, i 1972 – 170 senger. Svømmehallen inne og tennisbanene ble ferdig tidlig på 70-tallet. Egen frisørsalong, minigolf, utebasseng og hyttene Kongsgården og Dronninggården kompletterte etter hvert Bardøla.

Hallingtunet
I 1971 fullførte Elsa og Egil Walhovd en gammel drøm. En komplett fjellgård fra 1700-tallet ble flyttet til Bardøla fra gårder i Hallingdal. I dag kan Bardølas gjester benytte Gamlestugu og Storstugu i Hallingtunet til selskap og andre begivenheter.

Trivsel og hjertevarme
Elsa og Egil Walhovd la stor vekt på trivsel og hjertevarme i utviklingen av hotellet. De kombinerte hotelldrift med et hjertelig engasjement i lokalsamfunnet og bidro til at Geilo ble kjent over hele landet. Egil Walhovd gikk bort i 1986, og noen år senere besluttet Elsa Walhovd å selge Bardøla.

Hans Wille
I 15 av familien Walhovds år på Bardøla var den dedikerte hotellmannen Hans Wille deres direktør. Hans vinnende vesen og faglige spisskompetanse betydde mye for Bardølas lojale gjester. Wille er også kjent for å være hele Geilos «Onkel Hans».

Therese og Bernt Junger
Slutten av 80-tallet var preget av eierskifter, finanskrise og en generelt vanskelig drifts- og markedssituasjon. I 90-årene var det Therese og Bernt Junger som drev hotellet. Ved å fokusere på de ansatte, vertskap og god mat, fikk de hotellet tilbake på sporet. Sammen med sine medarbeidere gjorde de en fantastisk jobb med Bardøla.

Ola Vindegg
Ola Vindegg ble i 1995 både medeier og styreleder i driftsselskapet, og sammen med vertskapet overtok han i 1997 hele eiendommen. I 2000 ble Ola eneeier, men inviterte tidlig med Roger Espeli og Terje Simonsen. Ola var hovedaksjonær helt frem til 2007, da et generasjonsskifte ble gjennomført. Ola Vindegg bygde tømmerhytter i tilknytning til hotellet. Fra de første i 1997 – fram til dagens 26. Hotellet ble i 2001 komplettert av 24 nye, moderne rom samt utvidet restaurantkapasitet. I dag har hotellet i overkant av 600 senger. Hotellet er veldrevet og solid, mye takket være Olas sans for bestandig kvalitet og kompetanse på vedlikehold.

Terje Simonsen, Rolf Ingar Rotegård og Holtefjellgruppen
Terje Simonsen, Rolf Ingar Rotegård og Holtefjellgruppen tok over som eiere av Bardøla, og Arill Ottersen ble adm. direktør. De videreførte dermed tradisjonen med at eierne også driver hotellet, med nær kontakt til medarbeidere og gjester. Bardøla er i dag en kompetansebedrift med lærlingeplasser, som bidrar til generell faglig utvikling i bransjen. Bardøla fremstår som Geilos klassiske høyfjellshotell, med et sterkt fotfeste i det brede marked – et av Norges mest besøkte hotell. Samarbeid og destinasjonstenking har alltid vært viktig for hotellet – i dag blant annet med Visit Geilo og Geilo IL. Begrepet «Bardøla – mer enn et hotell» inneholder en gode arven fra tidligere tider. De siste årene komplettert med Sofias Café og Bar.

Pål Georg Gundersen
Gundersen kjøpte hotellet i november 2016, og nå står vi sterkt sammen med søsterhotell som Vestlia Resort og Highland Lodge. Sammen ruster vi oss til å ta imot morgendagens hotellgjester.

Hotellet er midlertidig stengt pga oppussing, åpner igjen høsten 2021.

Book en av våre hytter i dag!

Galleri