Your message was sent successfully
Hyggelige og sjarmerende lokaler for en spesiell anledning

Våre selskapslokaler

Velkommen til ekte opplevelser i historisk miljø! På Hallingtunet bak hotellet ligger Storstugu og Gamlestugu – to gamle, tradisjonsrike tømmerstuer. Disse lokalene vil tilføre arrangementet ditt en helt spesiell atmosfære. Med ekte husmannskost og tradisjonsrik mat for muntre mager og talglys på bordene, kan det synges, kveast, drikkes og spises til den lyse morgen. I tillegg har vi følgende lokaler for din spesielle dag:

 • Jegerstugu
 • Skibui
 • Walhall
 • Balder
 • Storstugu
 • Gamlestugu
 • Dagali
 • Bardølasalen
 • Vinkjelleren
 • Direktøren
 • Direktørboligen

Storstugu

Storstugu har etter sigende stått på Sirsletta på gården Skar i Hemsedal, og gikk under navnet ‘Stølen’. Da huset kom til Bardøla i 1980, ble bygningen omdøpt til ‘Langhuset’. Dette navnet kom selvsagt på grunn av den lange formen huset har.

Storstugu ble oppført tidlig på 1700-tallet. På den tiden var det helt vanlig med jordgulv i husene, og talglys var den eneste lyskilden som fantes. Veggene var isolert med mose og reinlav og som oppvarming brukte de varmen fra buskapen i fjøset.

Da Storstugu ble flyttet til Bardøla var bygningen enda lengre enn den er i dag. Opprinnelig inneholdt Storstugu fjøs, oppholdsrom og et utstyrsrom. Stølsbygninger av denne typen var vanlig helt frem til slutten av andre verdenskrig. Tømmeret i Storstugu er av så hardt materiale at det ikke er brukt vanlig verktøy ved bygging og restaurering. Originalt finnes det ikke en eneste spiker i vegg- og takkonstruksjon, og de spikrene som finnes er i fra moderne tid.

Storstugu kan ta inntil 50 gjester.

Gamlestugu

Gamlestugu, som den ble døpt da den kom til Bardøla på slutten av 1960-tallet, kommer opprinnelig fra gården Sagen i Kvisla og er oppført i 1793. På det meste har det bodd 4 generasjoner, og opptil 18 mennesker i dette bygget – noe som ikke var uvanlig før i tiden.

Blåfargen på veggene inne i stuen kommer fra avfallstoffer etter utvinning av jern og myrmalm. Jern og malm var lett tilgjengelig for folk i Hallingdal, og derfor finner man ofte igjen denne blåfargen i Hallingstuer av dette slaget. Det var også slik at denne spesielle blåfargen etter sigende skulle holde onde ånder og andre overnaturlige vesen unna.

Dørene i slike gamle hus var som regel alltid lave – noe som kom av at folk mente det ville være vanskelig for både rovdyr og inntrengere å komme seg ubemerket inn i huset om dørene var mindre. Sengene i slike hus er også svært korte. Dette kommer av at folk ofte satt og sov og på den måten kunne våkne fortere i tillfelle noe skulle oppstå på natterstid. Den eneste varmekilden i gamle hallingstuer var ovnen. Peisen ble også brukt, men i hovedsak til matlaging. Det var alltid glør i ovn og peis, og de brukte skjelden papir til opptenning, da papir var skjelden vare og heller ble brukt til isolasjon.

De senere årene har området hvor Gamlestugu ligger, fåttt navnet Hallingtunet. Hallingtunet består i dag av Gamlestugu, Storstugu, en låve, en stall og et staslig stabbur som opprinnelig kommer fra gården Anfinseth i Hovet.

Gamlestugu er et populært og sjarmerende festlokale med plass til 18 gjester rundt ferdigdekket festbord. 

Arrangementer og måltider i en av stuene vil vi gjerne planlegge sammen med deg. Her ligger alt til rette for en variert, kulturell meny til langt på natt. Torader- eller felespel, muntre historier, lokale stev eller det du måtte ønske deg av underholdning.

Spesielle festmenyer kan nytes her ute i tillegg til hotellets daglige menyer.

Vinkjelleren

Med Bardølas egenimporterte vin serverer vi viner du ikke får andre steder i Norge. Vinkjelleren fylles stadig med gode nyheter og vår målsetning er at minst 95 prosent av flaskene skal være Bardølas egen vin. Flere av vinene kommer fra biodynamiske produsenter.

På Bardøla kan du delta på vinkurs og smakskvelder i vinkjelleren. Dette er en populær kurs- og konferanseaktivitet.

Spesiell anledning?

Book et selskapslokale i dag!

Galleri